WHO: Ebola on Euroopas vältimatu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajad õpivad õigeid töövõteid võimaliku Ebola puhagu puhuks USAs.
Tervishoiutöötajad õpivad õigeid töövõteid võimaliku Ebola puhagu puhuks USAs. Foto: SCANPIX

Euroopa ei ole kaitstud Ebola-juhtumite eest, aga Aafrikas ohtlikud mõõtmed võtnud viiruse leviku tõenäosus on väga väike, ütles Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) kõrge ametnik kolmapäeval, kui tulid teated haiguskahtlusest Hispaanias.

«Sporaadilised Ebola viiruse juhtumid on Euroopas vältimatud. See on tingitud reisimisest Euroopa ja viiruse levikuga riikide vahel,» ütles WHO Euroopa piirkonna direktor Zsuzsanna Jakab.

«Ebola levikut Euroopas on võimalik ära hoida ja oht on äärmiselt väike,» kinnitas ta, lisades, et Euroopa riigid kuuluvad maailmas selleks kõige paremini ettevalmistatud maade hulka.

Madridi haiglas on karantiinis kuus inimest, kellest ühel diagnoositi esmaspäeval Ebola. Nakatunu on meditsiiniõde, kes hoolitses Lääne-Aafrikast naasmise järel Ebolasse surnud eaka misjonäripaari eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles