Kurde pahandas H&Mi sügiskollektsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdi naisvõitleja.
Kurdi naisvõitleja. Foto: SCANPIX

Rootsi kiirmoefirma H&M oli sunnitud vabandama, kui neid süüdistati oma sügiskollektsioonis oleva khakivärvi naistekombinesooni kurdi naisvõitlejate rõivastuse järgi kujundamises.

Noored kurdidest naisvõitlejad, kes meestega õlg-õla kõrval ja tihti ka nende komandöridena Iraagis nn Islamiriigi ekstremistide vastu võitlevad, on viimasel ajal korduvalt meediatähelepanu tõmmanud.

Selle nädala alguses ilmus sotsiaalmeediasse aga kümnete kurdide pahameel, kui nad avastasid, et naisvõitlejate tuntud oliiviroheline kombinesoon on jõudnud ka H&Mi tänavusse sügistalvisesse kollektsiooni.

H&M vabandas ja väitis, et sarnasus oli vaid juhuslik. «Meil on tõsiselt kahju, kui me oleme kedagi selle rõivatükiga solvanud, see ei olnud loomulikult kunagi meie eesmärk,» ütles H&Mi pressiesindaja Ida Stahlnacke Briti ajalehele Daily Mail.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles