Rootsi palus abi HI-viirusega vägistaja leidmisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi politsei palus oma Euroopa kolleegidelt abi leidmaks riigi idaosas psühhiaatriahaiglast põgenenud HI-viirusega vägistaja.

Mees, kes mõisteti raskendatud asjaoludel vägistamises süüdi üheksa aastat tagasi, kadus Sundsvalli psühhiaatriakliinikust kaks nädalat tagasi.

Rootsi politsei otsustas laiendada oma otsingut mujale Euroopasse täna pärastlõunal.

Psühhiaatriahaigla selle patsiendi eest hoolitsenud töötajate hinnangul ta avalikkusele ohtlik pole. «Me ei usu, et ta on ohtlik, aga me ei saa seda garanteerida,» ütles kliiniku asedirektor Bengt Eriksson. «On oluline lisada, et ta on siin probleemideta olnud ligi kümme aastat – see on pikem kinnipidamine kui see, kui ta oleks saadetud vangi.»

Erikssoni sõnul pole mees algselt pärit Rootsist ja politsei on otsinguid laiendanud arvestusega, et teoorias võib ta üritada jõuda kodumaale.

Haigla asejuhi sõnul ei tea personal jätkuvalt seda, kuidas patsiendil õnnestus põgeneda. Käib uurimine. «Me ei hakka muutma oma juhtnööre, see juhtum on väga tavatu,» põhjendas ta. «Midagi lihtsalt läks valesti ja see on väga kahetsusväärne.»

Erikssoni sõnul on põgenenu teadlik oma tervislikust seisundist ja sellest, mida see tähendab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles