NATO on valmis aitama kaasa uute ohvrite vältimiseks Ukraina kaguosas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroristid Ida-Ukrainas Donetski lennuvälja lähistel 8. oktoobril.
Terroristid Ida-Ukrainas Donetski lennuvälja lähistel 8. oktoobril. Foto: SCANPIX

Juhul kui Ukraina venemeelsed separatistid panevad relvad maha, astuvad NATO ja kogu rahvusvaheline kogukond vajalikke samme hoidmaks ära uusi ohvreid Ukraina kaguosas, ütles alliansi Moskva infobüroo juht Robert Pszczel kolmapäeval.

«Ma ei saa isiklikult garanteerida, kuid on absoluutselt kindel, et nii NATO kui rahvusvaheline kogukond teeb kõik selleks, et poleks mingit kahtlust, et keegi võiks surma saada,» ütles Pszczel Venemaa Esimese telekanali saates «Poliitika».

«Leppimisele tuleb anda võimalus,» sõnas ta.

Vastates küsimusele, millistel tingimustel on NATO valmis vaatama üle praeguse asjade seisu suhetes Venemaaga, ütles Pszczel: «Venemaa peab lõpetama relvade toimetamise separatistidele, kes värvati Venemaal, kuna see ei aita kaasa probleemide rahumeelsele lahendamisele.»

NATO Moskva infobüroo juht tõrjus ka teateid nagu võitleksid Ukrainas alliansi esindajad.

«Me oleme kuulnud väljaütlemisi, et NATO võitleb Ukrainas. See ei vasta tõele. Ma tahan rahustada ja öelda, et NATO ei võitle Ukrainas,» ütles Pzczel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles