Hongkongi võimud tühistasid kõnelused meeleavaldajatega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavarjuga meeleavaldaja valitsushoonete läheduses.
Vihmavarjuga meeleavaldaja valitsushoonete läheduses. Foto: SCANPIX

Hongkongi võimud tühistasid homseks kavandatud kõnelused kaks nädalat meelt avaldanud tudengite esindajatega põhjendusel, et need ei tõota tulla konstruktiivsed.

Valitsuse peasekretär Carrie Lam ütles täna, et kõnelusi ei toimu, sest tudengiliidrite avaldused on neid tõsiselt õõnestanud.

Mõni tund enne võimude teadet kutsusid meeleavalduse juhid oma toetajaid pingutusi kahekordistama, et hõivata peamine protestipiirkond - maantee valitsuse peakorteri ees, mida on hakatud nimetama Vihmavarju väljakuks.

Tuhanded meeleavaldajad on tähtsat magistraali okupeerinud alates 28. septembrist, mil politsei rahvahulga laialiajamiseks pisargaasi käiku lasi.

Viimase nädalaga on aga protestijate arv kokku kuivanud.

Hongkongi meeleavaldajad nõuavad õigust ise oma juhte valida. Praegu valib Hongkongi juhtkonna 1200-liikmeline Pekingi-meelne komitee.

Hiina on lubanud 2017. aastal Hongkongis rakendada süsteemi, mille kohaselt saab rahvas hääletada kandidaatide üle, kelle sõelub välja Peking.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles