ÜRO juht: Aafrika riigid vajavad 20 korda rohkem abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola haigetega tegelevad Libeeria arstid
Ebola haigetega tegelevad Libeeria arstid Foto: SCANPIX

Kolme Lääne-Aafrika riigi presidendid paluvad Ebola-epideemiast jagusaamiseks kiiresti raha, arste ja haiglavoodeid, ning täna Washingtoni Maailmapanga kohtumisele kogunenud riikide esindajad lubavad abi.

«Meie inimesed surevad,» ütles video vahendusel Sierra Leonest Maailmapanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) Ebolakonverentsi poole pöördunud president Ernst Bai Koroma ja kirjeldas viiruse laastamistööd.

Maailma reaktsioon ei ole kulgenud Ebola levikuga samas tempos, sõnas Koroma ja hoiatas, et tänapäeval seninägematu tragöödia ähvardab kõiki.

ÜRO peasekretär Ban Ki-Moon esines üleskutsega suurendada 20 korda rahvusvahelist abi Ebolaga võitlemiseks.

«Neile, kes ei ole veel abi lubanud, ütlen ma: palun tehke seda varsti,» sõnas ta. «See on halastamatu haigus.»

Washingtonis kohal olnud Guinea president Alpha Condé palus samuti raha, meditsiinivarustust ja abi meditsiinitöötajate väljaõppega.

Libeeria president Ellen Johnson Sirleaf pöördus koosolijate poole samuti videokonverentsi vahendusel.

Ebola on praeguseks nõudnud ligi 3900 inimese elu, seal hulgas kõige rohkem on viiruse tõttu kannatanud Libeeria, Guinea ning Sierra Leone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles