Hongkongi meeleavaldajad kavandavad uusi protestiüritusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajate telgid Hongkongi kesklinnas.
Meeleavaldajate telgid Hongkongi kesklinnas. Foto: SCANPIX

Hongkongi meeleavaldajad kavandavad täna õhtuks uusi protestiüritusi, kuna võimud otsustasid kavandatud kõnelused tühistada, tuues ettekäändeks asjaolu, et need ei tõota tulla konstruktiivsed.

Hongkongi valitsuse peasekretär Carrie Lam ütles neljapäeva õhtul, et kõnelusi ei toimu, sest tudengiliidrite avaldused on neid tõsiselt õõnestanud.

Mõni tund enne võimude teadet kutsusid meeleavalduse juhid oma toetajaid pingutusi kahekordistama, et hõivata peamine protestipiirkond - maantee valitsuse peakorteri ees, mida on hakatud nimetama Vihmavarju väljakuks.

Tuhanded meeleavaldajad on tähtsat magistraali okupeerinud alates 28. septembrist, mil politsei rahvahulga laialiajamiseks pisargaasi käiku lasi.

Kuigi protestijate arv on viimastel päevadel kokku kuivanud, võib kõneluste tühistamine tuua nädalavahetusel tänavatele kümneid tuhandeid inimesi. Reede õhtul kell 19.30 (14.30 Eesti aja järgi) algab protestiüritus valitsuse peakorteri ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles