Hispaania konservatiiv võttis end riigi ühtsuse nimel alasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Boix
Sandra Boix Foto: twitter

Kutsumaks aatekaaslasi pühapäeval Barcelonas Kataloonia iseseisvumise vastu peetavale referendumile, postitas Hispaanias võimul oleva konservatiivse Rahvaerakonna noorteharu liige endast alastipildi Twitterisse.

«Keegi ei sunni mind vaikima,» kirjutas Sandra Boix oma Twitterisse postitatud alastipildi alla ja liigitas postituse kategooriasse «Kataloonia vaikiv enamus räägib».

Pühapäeval ehk 12. oktoobril Hispaania rahvuspäeva puhul toimuvale meeleavaldusele viidates seisab tema pildil suud katval sõrmel ka number «12-0».

Samasugune meeleavaldus toimus Barcelonas ka mullu, kohale tuli umbes 30 000 inimest ehk kümnetes kordades vähem kui kuu varem iseseisvuse nõudmiseks korraldatud 1,6 miljoni osalejaga katalaani ketile. Arvatakse, et tänavu, kus katalaanid plaanivad korraldada 9. novembril iseseisvusreferendumi, saabub ka iseseisvuse vastaste protestile rohkem rahvast,

Terminit «vaikiv enamus» kasutab Hispaania Rahvaerakond oma retoorikas üsna regulaarselt, viidates sellega inimestele, kellel on küll mingis küsimuses selge seisukoht, kuid kes sellegipoolest ei käi seda tänavameeleavaldustel esitamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles