Kutsumuste laviin sunnib tulevasi preestreid elama konteinereis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiligenkreuzi klooster.
Heiligenkreuzi klooster. Foto: Wikipedia

Õpingud katoliku preestriseminaris Alam-Austria liidumaal Heiligenkreuzi kloostris on muutunud ootamatult nii populaarseks, et osa vaimulikuks pürgijaid tuli kolida konteinerelamutesse.

12 konteinerelamut, mis preestriks pürgijate tarbeks kloostri aeda paigutati, näevad välja kaunis pisikesed ja armetud, kuid elanike sõnul on siiski üsna mugavad.

Viimase 15 aasta jooksul on Heiligenkreuzi preestriks õppima pürgijate arv neljakordistunud toonaselt 62 avalduselt tänavusele 242-le.

Praegu on kloostris 37 seminaristi. Neist paljud on oma kutsumuse leidnud juba vanemas eas. Alam-Austria kloostris preestriks õppivate inimeste seas on nii endisi psühholooge, õpetajaid, riigiametnikke, meedikuid, käsitöölisi kui ka üks endine Šveitsi kaardiväelane.

Õppurite enamik pärineb saksakeelsetest Euroopa riikidest, kuid lisaks on üheksa preestrikandidaati ka mujalt – Indiast, Nigeerias, Ukrainast ja Vietnamist. Vaimulikuks õppima tulnute vanus jääb 20 ja 52 eluaasta vahele.

Ühiselamutube seminaristidele on kloostris vaid 28 ja esialgu laiendamisplaane pole. «Uued õppurid peavad kohanema oma erimajutusega,» märkis rektor, isa Karl Wallner.

Heiligenkreuz on tsistertslaste klooster. Viini metsade lõunaosas asuvas kloostris elab üle 80 munga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles