Soome kohus andis käsu kolme terrorismis kahtlustatava vahistamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto.
Soome politseiauto. Foto: commons.wikimedia.org

Helsingi kohus andis täna korralduse kolme terrorikahtlusega kinni peetud mehe vangistamiseks, teatasid võimuesindajad.

Politsei nõudis kõigi kolme vangistamist terroristlikul eesmärgil sooritatud mõrva eest, aga kohus rahuldas taotluse vaid ühe osas.

Tegemist on 30-aastase Helsingi elanikuga, kellele määrati eeluurimisvangistus lisaks mõrvale ka terrorikuritegude sooritamise alase väljaõppe eest.

Teist kahtlusalust, 34-aastast Espoo elanikku süüdistatakse inimeste värbamises terrorirünnakuteks ja kolmandat, 30-aastast meest Hämeenlinnast terrorikuriteo kavandamises välismaal.

Kuriteod sooritati ajavahemikus 2012–2014.

Neljapäeval otsustas kohus tagaselja vangistada veel neljandagi mehe, kes on sama rühmaga seotud.

Soome keskkriminaalpolitsei võttis teisipäeval kinni kolm isikut kahtlustatuna osavõtus relvarühmituse operatsioonidest välismaal ning terroristlikul eesmärgil sooritatud kuritegudes.

Soome riikliku uurimisbüroo teatel vahistas politsei kolm Soome kodakondsusega meest Helsingi piirkonnas kaitsepolitsei (Supo) kogutud info põhjal, üksikasju büroo ei avaldanud.

Büroo teatel ei ole vahistamised seotud nelja isikuga, kellele on esitatud süüdistus terrorismi rahastamises seoses raha kogumisega Al-Qaedaga seotud äärmusrühmitusele Somaalias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles