Tansaania külarahvas põletas seitse nõida surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal veebruaris põletasid paapualased surnuks väidetava 20-aastase nõia.
Möödunud aastal veebruaris põletasid paapualased surnuks väidetava 20-aastase nõia. Foto: SCANPIX

Tansaanias põletati elusalt seitse nõidumises kahtlustatud inimest. Kohalike võimude sõnul on nad juhtumiga seoses vahi alla võtnud 23 inimest.

«Hulk külaelanikke, kes pidas ohvreid nõidadeks, ründas neid ja pani nad põlema,» ütles riigi lääneosas asuva Kigoma piirkonna politseiülem Jafari Mohamed uudisteagentuurile AFP.

Viis tapetut olid üle 60-aastased, teised kaks üle 40-aastased, lisas ta. Tapmise korraldamise kahtlusega võeti vahi alla ka üks kohalik ravitseja.

Tapetute sugulased kirjeldasid toimunud hirmuäratavana – nende pereliikmeid lõiguti matšeetedega või põletati selle hetkeni, kus neid polnud võimalik enam ära tunda. « Kui ma sel õhtul koju tulin, leidsin oma ema laiba kümne meetri kaugusel meie majast, isa laip vedeles söestununa toas,» sõnas Josephat John Tansaania väljaandele Mwananchi.

Murufiti külas toimus rünnak selle nädala esmaspäeval, kuid juhtum jõudis alles kahtlusaluste vahistamisega avalikkuse ette. «Me oleme rünnakuga seoses kinni pidanud 23 inimest, kelle hulgas on ka kohalikke liidreid,» ütles Mohamed. «Nad lähevad mõrvasüüdistusega kohtu ette.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles