Tuntud ökonomist nimetas neli maailmamajanduse ohuallikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dambisa Moyo.
Dambisa Moyo. Foto: Wikipedia.org

Põhjala ärifoorumil Helsingis esinenud maailma juhtivate ökonomistide hulka kuuluv Mildstorm Groupi asutaja ja tegevjuht Dambisa Moyo leidis, et maailmamajandus liigub uue languse poole, ning nimetas neli põhjust, mis majandust ohustavad, kirjutab Kauppalehti.

Esimesena nimetas ta tehnoloogia arengut, mis on toonud palju kasu, aga samal ka suurendanud töötust. Suur osa väikese haridusega inimesi jääb tööturust kõrvale ja see on suur oht.

Teisena tõi ta esile demograafia arengu. Vanusepüramiid on ohtlikult kaldu. Tööjõu hulk ja kvaliteet langevad. Rahvastiku vananemine on eriti tõsine läänes.

Kolmandaks mureks on vähenevad loodusvarad. Hiina ja India tahavad elada lääne standardite järgi, kuid selleks ei jätku enam loodusvarasid. See toob edaspidi kaasa sõjad loodusvarade pärast.

Neljandaks mainis Moyo inimeste tuluerinevuste kasvu. Ühest küljest aitab see inimesi motiveerida, kuid teisest küljest on sotsiaalsete võimaluste kahenemine probleem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles