Armeenia president allkirjastas liitumisleppe Euraasia liiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) ja Armeenia president Serž Sargsjan Minskis.
Vladimir Putin (vasakul) ja Armeenia president Serž Sargsjan Minskis. Foto: SCANPIX

Armeenia presidendi Serž Sargsjan allkirjastas Valgevene pealinnas Minskis liitumisleppe Venemaa juhitava Euraasia Majandusühendusega.

Majandusühendus on loodud praeguse Venemaa, Valgevene ja Kasahstani Tolliliidu asemele. Vastavalt lepingule peaks majandusühendus toimima hakkama tuleva aasta 1. jaanuarist.

Kolm aastat ELiga assotsiatsiooni- ja vabakaubanduslepingu kõnelusi pidanud ja edusammude eest kiidusõnu pälvinud Armeenia tegi mullu septembris äkilise kannapöörde, otsustades ühineda hoopis Venemaad, Valgevenet ja Kasahstani ühendava liiduga, kuigi Armeenial pole nende riikidega ühist piiri.

Otsuse tegi Sargsjan teatavaks vahetult pärast külaskäiku Moskvasse, kus ta kohtus suletud uste taga Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Kuigi kohtumise sisu pole avalikustatud, on osa vaatlejaid arvamusel, et otsus langetati Moskva mõjul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles