Läti kaitseminister on KAVis rahutuste tõttu lõksus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseijõud Banguis.
Politseijõud Banguis. Foto: SCANPIX

Läti kaitseminister Raimonds Vējonis on sattunud «lõksu» Kesk-Aafrika Vabariiki (KAV), kus hiljuti puhkesid rahutused, ütles ministri pressiesindaja Aija Jakubovska täna.

Vējonis ning Läti kaitsejõudude ülemjuhataja kindral Raimonds Graube saabusid KAVi visiidile teisipäeval, et külastada Euroopa Liidu sõjalisel missioonil osalevaid Läti kaitseväelasi ja tutvuda nende teenistusega kohapeal.

Ministri esindaja sõnul on aga kõik tsiviillennud KAVi pealinnast Banguist ajutiselt peatatud. Võimaluse korral lahkuvad kõrgemad ametnikud KAVist mõnda teise Aafrika riiki pühapäeval, ütles Jakubovska.

Kaitseministri julgeolek visiidi ajal ohus pole olnud, ütles pressiesindaja.

Läti väekontingent KAVis vastutab Bangui lennujaama ning humanitaarkonvoide julgeoleku eest.

ÜRO 7600-meheline väekontingent (MINUSCA) võttis KAVis septembri keskpaigas üle rahuoperatsioonide juhtimise. Seni üritasid 4,5 miljoni elanikuga riigis korda tagada 6000 Aafrika Liidu, 2000 Prantsuse sõjaväelast ning ligi 800-meheline ELi väekontingent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles