Vaata, milline Vene sõjalaev segas Läänemerel Soome uurimisaluse liikumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boiki.
Boiki. Foto: Wikipedia.org

Augustis ja septembris kahel korral Läänemerel Soome keskkonnaametile kuuluva uurimislaeva Aranda liikumist seganud Boiki on Vene Balti laevastiku üks moodsam alus.

YLE teatel on tegu Stereguštši-klassi kuuluva korvetiga Boiki, mida NATO klassifikatsiooni järgi peetakse fregatiks. Balti laevastiku relvastusse arvati alus 2013. aasta mais.

Boiki veeväljasurve on 2000 tonni, pikkus 104,5 meetrit, maksimaalne kiirus 26 sõlme, autonoomse sõidu kaugus 7400 kilomeetrit. Laev on kaetud materjaliga, mis teeb selle tuvastamise radariga keerulisemaks. Alus võib pardale võtta sada meeskonnaliiget ja helikopteri.  

Stereguštši-klassi laevad on põhimõtteliselt uued oma taktikalistehniliste karakteristikute ja võitlusomaduste poolest. Nende suurimateks plussideks on kohalikud eksperdid nimetanud polüfunktsionaalsust, kompaktsust, silmatorkamatust, juhtimissüsteemide automatiseeritust ja integreerituse kõrgemat taset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles