Stubb: Soomet võib ees oodata veel kolm kuni neli rasket aastat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb.
Soome peaminister Alexander Stubb. Foto: SCANPIX

Soomet võib ees oodata veel kolm kuni neli majanduslikult rasket aastat, hoiatas peaminister Alexander Stubb pühapäeval Soome raadiole antud intervjuus.

«Kaunis minevik, mis oli aastatel 2000-2008, see on nüüd möödas,» ütles Stubb.

Peaministri sõnul peavad seda mõistma kõik parlamendis esindatud erakonnad, nii valitsuses kui opositsioonis. Ta esitas opositsioonile kutse osaleda kolmapäeval majandusnõukogu istungil.

«Meil tuleb arutada majandusküsimusi üle parteipiiride. Olgu valitsuses kes tahes, see olukord hakkab mõjutama,» ütles Stubb, kommenteerides parteide valmistumist järgmisel kevadel peetavateks üldvalimisteks.

Stubb rõhutas strukturaalreformide tähtsust, kuid lisas samas, et see ei pea tingimata tähendama kärpeid.

«See võib puudutada näiteks tööturureformi ja maksupoliitkat,» ütles ta.

Stubb ütles, et valimistel on Keskerakond ja Koonderakond võitluspaar, kuna parteide ideoloogia sarnaneb. Koonderakonna ja koalitsioonipartneri sotsiaaldemokraatide erinevusi peab peaminister suureks.

Rootsi ajalehe Dagens Industri väiteid, et Rootsi endine rahandusminister Anders Borg on tulemas Soome valitsusse nõunikus, ei soovinud Stubb kommenteerida.

«Anders Borgist ei ole saamas mingit majanduspoliitilist nõuandjat,» ütles Stubb, rõhutades sõna «nõuandja».

«Kes siis?» küsis intervjuu juht Jari Niemelä. «Seda veel näeme,» vastas Stubb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles