Donetski uus kuberner on valmis separatistidega läbi rääkima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne separatist koos koeraga kuu algul Donetskis.
Venemeelne separatist koos koeraga kuu algul Donetskis. Foto: SCANPIX

Donetski oblastivalitsuse uus juht Oleksandr Kihtenko kinnitas valmisolekut läbirääkimisteks isehakanud Donetski rahvavabariigi juhtidega.

«Ma hakkan nendega läbi rääkima. Kui need kõnelused on konstruktiivsed, siis ma olen sellisteks läbirääkimisteks valmis. Täna on üleval hulk küsimusi, küll haridust, küll tervishoidu, küll sotsiaalkaitset puudutavaid. Me ei saa oma inimesi seal hõljata ja unustada, et me vastutame nende sotsiaalkaitse eest,» ütles Kihtenko läinud laupäeval Svjatogirskis pressikonverentsil.

«Kuid eks elu näitab, kas sellised läbirääkimised on tõhusad või ei,» lisas ta.

Samuti ütles ta, et lähipäevil selgub, millises linnas hakkab oblastivalitsus paiknema. Esialgu jääb tema enda töökoht Kramatorskisse.

Donetski rahvavabariigi juhtkond ütles aga, et ei näe läbirääkimistel Kihtenkoga erilist mõtet.

«Mis tahes läbirääkimised võivad toimuda üksnes vahendajate abil. Aktuaalsemates küsimustes peame me konsultatsioone kontaktgrupi raames, mingeid muid formaate me hetkel ei kaalu,» ütles rahvavabariigi asepeaminister Andrei Purgin.  

Kihtenko on endine siseministeeriumi vägede komandör, kelle president Petro Porošenko määras Donetski oblasti kuberneriks läinud nädala reedel.

Möödunud nädalal ütles Kihtenko, et Ukraina võimud on sõlminud separatistidega uue relvarahuleppe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles