Läti väed lõpetavad missiooni KAVis novembri lõpus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Aafrika vabariigi elanik maikuus protestimas võõrvägede saatmise vastu riiki.
Põhja-Aafrika vabariigi elanik maikuus protestimas võõrvägede saatmise vastu riiki. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu sõjalises missioonis Kesk-Aafrika Vabariigis (EUFOR RCA) osalevad Läti sõdurid naasevad koju novembri lõpus, ütles täna Läti kaitseminister Raimonds Vējonis.

Isegi kui EL otsustab detsembris lõppeva missiooni mandaati pikendada, Läti selles enam ei osale, kinnitas minister.

«ELi praegune missioon lõpeb 15. detsembril, meie plaanime tuua oma väed koju novembri lõpus,» ütles Vējonis, kelle sõnul on Läti osalenud missioonil selle algusest peale.

Läti kaitsejõudude ülem Raimonds Graube lisas, et Läti lahkumine KAVi missioonilt on osaliselt seotud sellega, et riik hakkab järgmisel aastal osalema Euroopa Liidu lahingugrupis ning suurendab oma tegevust ka NATO üksustes.

ÜRO 7600-meheline väekontingent (MINUSCA) võttis septembri keskpaigas üle rahuoperatsioonide juhtimise KAV-is. Seni üritasid 4,5 miljoni elanikuga riigis korda tagada 6000 Aafrika Liidu, 2000 Prantsuse sõjaväelast ning ligi 800-meheline EL-i väekontingent.

Riigipöörete poolest tuntud KAV langes kaosesse 2013. aasta märtsis, kui Séléka islamimässulised kukutasid võimult kristlasest presidendi François Bozizé'i, kuid ei suutnud võimule pääsemise järel riigis korda luua.

Riigis ei ole suudetud lõpetada vägivalda endiste islamisisside ning kristlaste omakaitseüksuste vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles