Matvijenko: Vene-Hiina suhted on oluline stabiilsuse tegur maailmas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene parlamendi ülemkoja föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko.
Vene parlamendi ülemkoja föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko. Foto: SCANPIX

Sõbralike suhete edendamine Hiinaga on Venemaa jaoks oluline välispoliitiline prioriteet, kinnitas Vene parlamendi ülemkoja föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko tänasel kohtumisel Hiina peaministri Li Keqiangiga.

«Sõbralike ja heanaaberlike sidemete edendamine Hiinaga on Venemaa jaoks oluline välispoliitiline prioriteet. Meie jaoks on tegemist suurepärase näitega vastastikku lugupidavast strateegilisest koostööst, mis põhineb mõlema poole huvide arvestamisel,» ütles Matvijenko.

Ülemkoja spiiker rõhutas ka Vene-Hiina suhete olulisust stabiilsuse tagamisel maailmas. «On äärmiselt oluline laiendada meie koostööd ka regionaalsetele ja ülemaailmsetele probleemidele. See on oluline stabiilsuse tegur maailmas,» ütles Matvijenko, kelle sõnul mõjutab Hiina majanduse areng märgatavalt maailma geopoliitilist olukorda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles