Reuters: Vatikanis kõlasid tähelepanuväärselt lepitavad sõnad geide kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus Vatikanis.
Paavst Franciscus Vatikanis. Foto: SCANPIX

Täna Vatikanis toimunud kirikujuhtide kohtumisel kõlasid tähelepanuväärselt lepitavad sõnad geide ja lahutatud katoliiklaste suhtes. Reutersi hinnangul võib see olla märgiks selle kohta, et kirik muudab jäika suhtumist homoseksuaalsusesse ja abielu pühadusse leebemaks.

Pärast nädal aega väldanud 200 kirikujuhi kogunemist valmis dokument, kus leiab muu hulgas lause, et homoseksuaalsetel inimestel on pakkuda andeid ja omadusi. Lisaks püstitatakse seal küsimus, kas katoliiklus võiks aktsepteerida geisid ja tunnustada samasooliste paaride positiivseid aspekte. Ka kirjutati seal, et kirik peaks pingutama, leidmaks homoseksuaalidele vennalikku ruumi, ilma et kompromiteeritaks katoliku doktriini perekonna ja abielu kohta.

Kuigi tekstist ei andnud mingit vihjet selle kohta, et muutuks suhtumine homoseksuaalsete tegude hukkamõistetavusesse, kasutati seal eelmiste paavstide ajal tehtud avaldustega võrreldes tunduvalt vähem hinnangulisi ja rohkem kaastundlikke fraase.

Paavst Franciscus avas 5. oktoobril erakorralise sinodi, kus kirikujuhid kogu maailmast arutavad katoliku kiriku suhtumist perekonda, kooselu ja lahutust puudutavatesse küsimustesse tänapäeva maailmas.

Ligi 200 kirikujuhti üritavad kahe nädala vältel ületada lõhet selle vahel, mida kirik lahutuse ja kooselu kohta ütleb, ning mida usklikud tegelikult teevad. Sel nädalal hakkavadki kirikujuhid sinodi teisel nädalal arutama tänases dokumendis kirjutati üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles