Kesk-Ameerikat raputanud võimas maavärin on nõudnud ühe inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Salvadori Punase risti töötaja jälgib teateid maavärinast.
El Salvadori Punase risti töötaja jälgib teateid maavärinast. Foto: SCANPIX

Vaikses ookeanis El Salvadori ranniku lähistel leidis esmaspäeval aset võimas maavärin, mille tugevuseks mõõtis USA geoloogiateenistus (USGS) 7,4 magnituudi, El Salvadori võimude sõnul on hukkunud üks inimene.

El Salvadoris San Migueli linnas sai surma kõrgepingemasti alla jäänud mees, ütles linnapea Wilfredo Salgado raadiojaamale YSKL. Tema sõnul varises linnas kokku mitu seina, ent rohkem teateid ohvritest või purustustest ei ole.

Maavärina kese oli El Salvadori pealinnast San Salvadorist 170 kilomeetrit kagus 70 kilomeetri sügavusel, edastas USGS.

Maa värises kohaliku aja järgi eile õhtul kell 9.51 (Eesti aeg 04.51 ööl vastu tänast).

Kohalike teadete kohaselt oli maavärinat tunda Kesk-Ameerikas Guatemalast Costa Ricani.

Costa Ricat raputas järeltõuge tugevusega 5,3 magnituudi. El Salvadoris on teatatud voolukatkestustest. Nicaragua kehtestas häireolukorra ja teatas, et koolid jäävad täna suletuks.

USA Vaikse ookeani tsunamihoiatuskeskus väljastas hiidlainehoiatuse maavärina epitsentrist kuni 300 kilomeetri kaugusele jäävatele rannikualadele. Keskuse teatel peaks järelejäänud ohule hinnangu andma kohaliku võimud maavärinast mõjutatud aladel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles