Türgi õhuvägi pommitas kurdide alasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türki põgenenud Süüria kurditar nutab toimuva pärast.
Türki põgenenud Süüria kurditar nutab toimuva pärast. Foto: SCANPIX

Türgi õhuväe hävitajad pommitasid eile hilisõhtul riigi kaguosas paiknevaid keelustatud kurdi mässuliste partei alasid, teatas julgeolekuallikas.

Türgi F-16 hävitajad heitsid pomme kurdide enamusega Hakkari provintsis Iraagi piiri lähedal asuvale Daglica külale, rääkis anonüümsust palunud allikas uudisteagentuurile AFP.

Allika teatel oli PKK korraldanud alates laupäevast rünnakuid Daglica politseijaoskonnale, protesteerides sellega Ankara tegevusetusele Süüria kurdide toetamisel sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu Kobane linnas ja selle ümbruses.

Kurdistani Tööliste partei (PKK) alasid ei ole pärast 2013. aastal sõlmitud vaherahu siiani pommitatud.

Tuhanded kurdid on juba mõnda aega avaldanud Türgis meelt, kuna Ankara ei ole sekkunud peamiselt kurdi elanikkonnaga Süüria-Türgi piirilinna kaitseks.

Türgis hukkus möödunud nädalal valitsuse Süüria-poliitika vastu suunatud rahutustes vähemalt 31 ja vigastada sai 360 inimest, ütles siseminister reedel.

Türgi ääres paiknevat Kobane linna kaitsvad kurdi üksused sooviksid, et Türgi nende poolel konflikti sekkuks ning Türgi kurdid on Ankarat süüdistanud tegevusetuses. Samuti on kurdide ridadest kostnud väiteid, et Ankara on andnud islamiäärmuslastele relvi.

Lisaks on Süüriast Kobane piirkonnast viimase paari nädala jooksul Türgisse saabunud 170 000, teistel andmetel isegi 200 000 põgenikku, kellest suurem osa on kurdid. Türgi opositsiooni väitel on see arv aga märgatavalt suurem. Kokku on Süüria konflikti tõttu Türki saabunud hinnanguliselt poolteist miljonit põgenikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles