WHO: Ebolasse nakatunute suremus on kuni 70 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiudtöötaja Sierra Leone pealinnas Freetownis Ebola-prooviga.
Tervishoiudtöötaja Sierra Leone pealinnas Freetownis Ebola-prooviga. Foto: SCANPIX

Lääne-Aafrikas levinud Ebola-epideemia suremuse tase ulatub 70 protsendini, ütles täna Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).

«Meie andmetel ulatub suremus 70 protsendini,» ütles WHO peadirektori abi Bruce Aylward.

Suurima Ebola levikuga kolmes Aafrika riigis - Libeerias, Sierra Leones ja Guineas - kasvab nakatumisjuhtude arv kiiresti.

«Detsembri esimeseks nädalaks võib see kasvada 5000-10 000 juhtumini nädalas," sõnas ta, kuid rõhutas, et tegemist on tööprognoosiga, millest juhindub Ebola-vastane rahvusvaheline võitlus.

Viimastel andmetel on ebolasse haigestunud 8914 inimest ja surnud 4447.

Paberil viitab see 50-protsendisele ellujäämisvõimalusele, kuid arvud ei näita tegelikku pilti, seletas Aylward.

«Need on juhtumid, millest me teame ja surmajuhtumid, millest meile on teatatud, aga see ei tähenda, et võib jagada ühe teisega ja tulemuseks on sellesse haigusesse suremus.»

«Selle arvu saamiseks tuleb võtta rühm inimesi, jälgida neid läbi kogu haiguse kulu, ja siis saab teada, kui paljud ellu jäävad,» ütles Aylward ja lisas, et sellisel puhul on suremus 70 protsenti - kõigis kolmes riigis täpselt ühe palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles