Krimmi moslemid peavad loobuma Venemaal keelatud usulisest kirjandusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgradis Doonau jõe ääres olev grafiti teeb teatavaks Krimmi kuulumise Venemaa koosseisu.
Belgradis Doonau jõe ääres olev grafiti teeb teatavaks Krimmi kuulumise Venemaa koosseisu. Foto: SCANPIX

Krimmis elavad moslemite perekonnad teatasid nende kodudes korraldatud läbiotsimistest, mille jooksul püüti leida keelatud religioosset kirjandust.

Krimmi elanikud peavad lähima kolme kuu jooksul andma vabatahtlikult ära kirjanduse, mis on kantud üleriigilisse keelatud ekstremistlike materjalide loetelusse, teatas eile Venemaa annekteeritud poolsaare juht Sergei Aksjonov.

Teema kerkis avalikkuse ette pärast seda, kuid moslemite pered esitasid Aksjonovile kaebuse nende kodudes korraldatud läbiotsimiste ja religioossete materjalide äravõtmise tõttu, vahedas Korrespondent.net.

Aksjonovi väitel seisneb probleem selles, et osa Ukrainas lubatud kirjandusest kuulub Vene Föderatsioonis aga keelatud materjalide sekka. Krimmi elanikele polnud aga keegi nimekirja keelatud ja ekstremistliku kirjanduse kohta üle andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles