Bulgaaria võitleb piraatmuusikaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria võitleb lokkava internetipiraatlusega
Bulgaaria võitleb lokkava internetipiraatlusega Foto: SCANPIX

Bulgaaria politsei sulges oma suurima internetipiraatluse vastase operatsiooni käigus neli populaarset internetilehekülge.

Nelja veebilehekülge - nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com ja afasta.com – süüdistati ebaseaduslikul teel raamatute, filmide, mängude, muusika ja tarkvara jagamises. Kõiki lehekülgi uuriti enne sulgemist mitmeid kuid põhjalikult, vahendab AFP.

Politsei sõnul maksid veebilehekülgede kasutajad kokku 5 miljonit leevi (ca 40 miljonit Eesti krooni), et osaleda piraatkaubanduses ning ebaseaduslikke faile alla laadida.

Rahvusvahelise Fonograafiatööstuse Föderatsiooni (IFPI) väitel sulges politsei oma reidil need serverid, kus oli üle 120 terabaidi litsentseerimata faile.

Bulgaaria Muusikaprodutsentide Föderatsioon (BAMP) oli politseioperatsiooniga igati rahul. Ühingu tegevjuhi Ina Kileva sõnul näitab reidi ulatus, kui suureks probleemiks on Bulgaarias piraatlus.

Bulgaaria on üks väiksema legaalse muusika ja filmide müügist saadava aastatuluga riike Euroopas. IFPI andmetel on piraatluse hinnanguline levik riigis lausa 100 protsendi ligidal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles