Narõškin: Jatsenjuki jutt Vene kodanikele antavatest viisadest on lollus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma spiiker Sergei Narõškin
Riigiduuma spiiker Sergei Narõškin Foto: SCANPIX

Riigiduuma spiiker Sergei Narõškin nimetas Ukraina peaministri Arseni Jatsenjuki juttu võimalikust viisarežiimi kehtestamisest Venemaaga lolluseks.

«See on loomulikult suur lollus. See rumalus ei teeni kahe riigi koostöö arendamise eesmärki,» märkis ta ITAR-TASSi vahendusel.

Riigiduuma SRÜ, Euraasia integratsiooni ja kaasmaalastega sidemete hoidmise komitee esimees Leonid Slutski kinnitas, et juhul, kui Ukraina hakkab Vene kodanikelt viisasid nõudma, võib Moskva anda sellele sümmeetrilise vastuse.

Peaminister Jatsenjuk rääkis 15. oktoobril «Shuster Live» saates, mida näitas telejaam Ukraina24, et Ukraina-Vene piiri kontrollimise täiendava abinõuna tuleb kõne alla viisarežiimi kehtestamine.

Samal ajal rääkis ta, et praegu teostavad Ukraina piirivalvurid ametlikes piiriületuspunktides piisavalt tõhusat kontrolli. Näiteks Kiievi Borispoli lennujaamas töötab spetsiaalne tolliametnike rühm, kes saadab Venemaale tagasi kõik need Vene kodanikud, kel pole Ukrainasse saabumiseks kindlat eesmärki.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles