MI-8 otsingutesse Siberis kaasati Roskosmos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne pilt.
Illustratiivne pilt. Foto: SCANPIX

Siberi föderaalringkonnas Tõva vabariigis 10. oktoobril kadunuks jäänud helikopteri MI-8 otsingutesse kaastati Roskosmos, kuna seni pole päästeoperatsioonis mingit edu saavutatud.

Roskosmos andis Vene eriolukordade ministeeriumile üle kopteri võimalikult allakukkumisalalt tehtud ülevõtted, mis saadi kolmelt sputnikult. Need hõlmavad kokku 22 696 ruutkilomeetrise territooriumi.

Ministeeriumi Siberi regionaalkeskuse pressiülem Aleksei Hlapov jutustas Interfaxile, et fotodelt on näha kaht termopunkti. «Eksisteerib tõenäosus, et need on metsapõlengud, kuid ei saa välistada, et need võivad mingil moel olla seotud kopteriga, sest alla kukkudes võis kopter süttida,» rääkis ta.

Hlapovi kinnitusel on Roskosmose ülesvõtete kontrollimine juba alanud. «Seda, kui ruttu aga andmetega läheb, me ei tea, kuna ilm Tõvas suvine ei ole – lumi ja tuul.»

Kopter MI-8 pidi lendama liinil Kõzõl- Sorug-Kõzõl. See tõusis Kõzõli lennuväljalt õhku 7. oktoobril ja pidi baasi naasma 9. oktoobril. Kuna ilmastikuolud halvenesid, siis kopter 9. oktoobril õhku tõusta ei saanud, mistõttu lükkus reis päeva võrra edasi. Vastavalt reglemendile püüdsid lennudispetšerid kopteriga pool tundi enne oletatavat maandumist Kõzõlis ühendust saada, kuid see ei õnnestunud. Veidi enam kui kolm tundi hiljem alustati kopteri, mille pardal oli kokku 12 inimest, otsingutega.

Kopter sooritas kommertslendu, mis oli seotud Sajaani-Šušenskoje HEJ mastidele lumemõõturite paigaldamisega.

Seoses 12 inimese ja kopteri otsingutega kuulutati Tõva vabariigis välja erakorraline seisukord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles