Obama volitas Pentagoni saatma reservistid Ebola vastu võitlema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrikasse Ebolaga võitlema saadetavad USA sõdurid väljaõppel.
Aafrikasse Ebolaga võitlema saadetavad USA sõdurid väljaõppel. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama andis Pentagonile volitused saata reservväelased osalema Ühendriikide missioonil võitluses Ebola-epideemia vastu Lääne-Aafrikas.

Obama ütles, et reservväelased võidakse kutsuda tegevteenistusse humanitaarabioperatsioonideks, «mis on seotud ebola viiruse puhanguga Lääne-Aafrikas», öeldakse Valge Maja edastatud korralduses.

USA relvajõud on teatanud plaanist saata 3200 sõjaväelast Libeeriasse ja Senegali, et anda logistilist ja insenertehnilist toetust rahvusvahelisele võitlusele viiruse vastu, kuid Obama loaga võib missiooni vajaduse korral laiendada ligi 4000 sõjaväelaseni.

Ühendriigid on juba saatnud Libeeriasse ja Senegali üle 500 tegevteenistuses oleva sõjaväelase.

Reservistid oleksid osa 4000-liikmelisest kontingendist.

2010. aasta jaanuaris andis Obama korralduse saata reservväelased Haitile osalema humanitaarabi töödel seoses maavärinaga, mis surmas üle 250 000 inimese. Abioperatsiooni kõrghetkel viibis Haitil üle 20 000 USA sõjaväelase.

Kolmapäeval kannustas Obama rahvusvahelist kogukonda tegema suuremaid jõupingutusi viiruse vastu võitlemisel. Ebola-epideemia on nõudnud Lääne-Aafrika riikides juba ligi 4500 inimese elu, enamik ohvritest on Libeerias, Sierra Leones ja Guineas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles