FBI peadirektor hoiatas mobiiltelefonide krüpteerimise ohtude eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI peadirektor James Comey
FBI peadirektor James Comey Foto: SCANPIX

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) peadirektor James Comey hoiatas mobiiltelefonide andmete krüpteerimise eest, sest see võib pidurdada mõrvajuhtumite uurimist, kahtlusalustel võib õnnestuda end võimude eest varjata ja «lukustatud telefoni või krüpteeritud kõvaketta tõttu ei seata õiglust jalule».

Comey sõnul on krüpteerimise puhul tegemist avanematu seifiga, mida ei saa lahti või avanematu kapiuksega.

Tema arvates takistavad tehnoloogiafirmad eraelu puutumatuse eesmärgil oma klientide kasutajainfot kaitstes suurt arvu kriminaaluurimisi.

Peadirektor tõi eraldi välja Apple'i ja Google'i hiljutised teadaanded, mille kohaselt krüpteeritakse kõik tulevased operatsioonisüsteemid või asutakse neid kaitsma omaette kodeeringuga.

«Krüpteerimine pole pelgalt tehniline omadus. Tegemist on turundusnipiga. Sellel on õiguskorra tagamisele ja kõigi tasandite julgeolekuteenistustele väga tõsised tagajärjed,» ütles Comey USA mõttekojas Brookings Institution peetud kõnes.

Comey sõnul pole põhjendatud avalikkuse mured, et valitsus kogub andmeid kogu mobiiltelefoniside kohta ja riik omab kogu mobiilisuhtlusele pidevat ligipääsu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles