New York Times: ÜRO Ebola-fondis on vaid 100 000 dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide meditsiinitöötaja, kes harjutab tegutsemist võimaliku Ebola-puhangu puhul.
Filipiinide meditsiinitöötaja, kes harjutab tegutsemist võimaliku Ebola-puhangu puhul. Foto: SCANPIX

ÜRO Ebola-fondis on vaid 100 000 dollarit ehk murdosa sellest, mida maailmaorganisatsioon vajab võitluseks kõigi aegade suurima Ebola-puhanguga, kirjutas täna päevaleht New York Times.

ÜRO hinnangul oleks praeguseks ligikaudu 4500 inimese elu nõudnud epideemia peatamiseks vaja miljard dollarit. Senine toetussumma laekus fondi Colombiast.

Ebola-fondis nähakse paindlikku allikat, kust on vajadusel võimalik viiruse tõrjeks taha võtta, seletas Times ÜRO allikatele tuginedes.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon ütles mõne aja eest ajakirjanikele, et fondis on 20 miljonit dollarit, kuid tema nõunikud selgitasid hiljem, et mainitud summa moodustavad lubadused, mitte tegelik raha.

Väljaspool fondi on doonorid andnud ÜRO erinevatele programmidele Ebola-vastaseks võitluseks umbes 376 miljoni dollari väärtuses rahalist ja mitterahalist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles