Tõmtšuk: Luganski terroristid on hädas Vene kasakatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn Doni kasakad Luganski oblastis.
Nn Doni kasakad Luganski oblastis. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas Luganski oblastis ei vaibu maha lahingud ka erinevate terroristlike grupeeringute vahel, kirjutas grupi Informatsiooniline Vastupanu koordinaator Dmitri Tõmtšuk.

Olematu Luganski Rahvavabariigi võitlejad formeerivad üksust, et kaitsta end Vene kasakate eest, vahendas Zerkalo Nedeli. «Perevalski asulas moodustatakse nn omakaitseüksust, mille eesmärgiks on kohalike elanike kaitsemine Vene kasakate eest.»

Tõmtšukini jõudnud operatiivandmete järgi rajatakse kontrollpunkte, moodustatakse linna kontrollivaid patrulle.      

Perevalskist ja Altševskist oli varem laekunud infot kohalike terroristide ja ataman Nikolai Kozitsõni juhitud nn Doni kasakate vahelise vastasseisu teravnemisest.

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) andmetel oli hiljutise konflikti põhjuseks erinevate jõukude soov võtta üle kontroll vanaraua kogumise ja väljavedamise üle Venemaale.

Lisaks on teada, et vastasseis kohalike mässuliste ja Kozitsõni juhitavate kasakate vahel ei vaibu ka soovi pärast kontrollida Debaltsevo-Antratsini maanteel olevaud valveposte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles