Nigeeria: islamisekt vabastab üle 200 röövitud koolitüdruku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami terroristid
Boko Harami terroristid Foto: SCANPIX

Šariaadiseaduste kehtestamist nõudev rühmitus Boko Harām vabastab üle 200 röövitud koolitüdruku ning sõlmib relvarahu, teatasid Nigeeria võimud.

«Nigeeria föderaalvalitsuse ja Jama'atu Ahlis Sunna Lidda'awati wal-Jihadi (Boko Harāmi - toim) vahel sõlmiti relvarahuleping,» teatas kaitsejõudude esindaja Alex Badeh.

Nigeeria president Goodluck Jonathani esindaja Hassan Tukur kinnitas samuti, et läbirääkimiste käigus jõuti kokkuleppele taolise lepingu sõlmimises ning aprillis röövitud 219 koolitüdruku vabastamises.

Boko Harām on kaost külvanud aastaid. Korraldanud pommirünnakuid valitsusasutustele, pistnud põlema koolimaju ja kirikuid, vallutanud vanglaid, röövinud sadu ja sadu inimesi ning raiunud maha nii kristlaste kui moslemite päid.

Suuremat rahvusvahelist tähelepanu sai see rühmitus alles tänavu kevadest seoses mainitud koolitüdrukute röövimisega. Otsest sõjalist abi tüdrukute leidmiseks ja kurjategijate tabamiseks pakkusid ka USA, Ühendkuningriik, Prantsusmaa, Hiina ja teised riigid, kuid tüdrukuid pole tänaseni vabastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles