IS hukkas väidetavalt nende peakorterit filminud mehe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad Süürias Raqqa's.
Islamiriigi võitlejad Süürias Raqqa's. Foto: SCANPIX

Sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pühasõdalased hukkasid Süüria põhjaosas väidetavalt nende peakorterit filminud mehe ja sidusid ta surnukeha ristile, teatas täna vabaühendus.

Mees hukati neljapäeval Aleppo provintsi Al-Babi linnas, vahendas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Seejärel sidusid džihadistid surnukeha isetehtud metallristile ja riputasid selle külge sildi kirjaga «Abdullah Al-Bushi. Kuritegu: Islamiriigi peakorteri filmimine hinnaga 500 Türgi liiri (222 USA dollarit) ühe video eest,» vahendas Londonis baseeruv ühendus pealtnägijate sõnu.

«Kohtuotsus: hukkamine ja ristilöömine kolmeks päevaks,» lisati sildil.

IS on korduvalt pannud toime hukkamisi väidetava spioneerimise või nende islamitõlgendusest kõrvalekaldumise eest.

Rühmitus on kahtlusalused avalikult hukanud ja seejärel nende surnukehad ristile riputanud.

Samas hukkasid Süüria piirilinna Kobanet kaitsvate kurdide araablastest liitlased omakorda kaks vangistatud ISi võitlejat, neist üks 15-aastane, teatas keskus.

Mässuliste rühmituse Liwa Thuwar al-Raqa liikmed viisid hukkamise täide üle kolme nädala ISi piiramisrõngas olnud Kobane lääneosas.

Vangid tapeti lasuga kuklasse ja tulistati seejärel nende kehad sõelapõhjaks, vahendas vaatluskeskus, millel on Süürias lai allikatevõrgustik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles