Vene sõdurite surmi Ukrainas uurinud aktivist pandi vangi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid
Vene sõdurid Foto: SCANPIX

Vene õiguskaitseorganisatsiooni Sõdurite Emad Peterburi haru teatas laupäeval, et Venemaa sõdurite hukkumisi ja kadumisi Ukrainas uurinud aktivist saadeti trellide taha.

Organisatsiooni sõnul võeti nende kolleeg reedel Venemaa lõunaosas kinni. 73-aastane Ljudmila Bogantekova mõisteti süüdi pettuses ning saadeti vangi, vahendas uudisteagentuur AP.

«Inimõigusaktivistid peavad Ljudmila Bogantekova kinnipidamist ja vangi saatmist karistuseks tema tegude eest,» teatas õiguskaitseorganisatsioon.

Bogantekova ja teised aktivistid on kogunud andmeid kümnete Vene sõdurite kohta, kes on viimastel kuudel Ukraina idaosas langenud. Aktivistid nõuavad nende surmajuhtumite uurimist.

Venemaa on väitnud, et nende sõdurid ei võitle Ida-Ukrainas, kuid augustis võtsid Kiievi väed kinni kümme Vene sõjaväelast.  Moskva väitis toona, et Ida-Ukrainas kinni võetud sõdurid liikusid piiri ääres ja eksisid ära ning sõjaväelaste hukkumised on olnud õnnetused ja leidnud aset Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles