Ukrainas on võimude hinnangul 417 000 sisepagulast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina põgenikud
Ukraina põgenikud Foto: SCANPIX

Ukraina on praegu umbkaudu 417 000 sisepõgenikku, ütles asepeaminister Volodõmõr Groisman laupäeval avaldatud usutluses.

Groisman ütles nädalalehele Zerkalo Nedeli, et valitsus eraldab sunnitud ümberasujate üürihüvitiseks 884 grivnat (53 eurot) ühe inimese kohta.

Asepeaminister meenutas, et valitsuse hinnangul kulub Donbassi purustatud taristu taastamiseks ja sisepagulaste esmavajaduste rahuldamiseks vähemalt 11 miljardit grivnat (665 miljardit eurot).

«Üksteist miljardit grivnat on esialgne summa, mis sisaldab kahjustatud taristu taastamist, idaoblastite reintegreerimist ning sealsete elanike elukvaliteedi tõstmist. Selles plaanis teeme me tihedat koostööd Euroopa Liidu, OSCE missiooni ja Maailmapangaga,» lausus ta.

Lisaks märkis Groisman, et praegu ei suuda Ukraina võimud tagada Donetski ja Luganski oblasti keskvõimule allumatute piirkondade rahastamist. «Alles pärast seaduslikke valimisi ja relvade mahapanekut (algab rahastamine). Ja see on loogiline, kuigi Ida elanike jaoks karm,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles