USA miljardärid plaanivad anda poole oma varast heategevuseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

Kümned USA miljardärid on huvitatud Microsofti asutaja Bill Gatesi ja investeerimisguru Warren Buffetti üleskutsest toetada laiaulatuslikku heategevuskampaaniat.

Maailma rikkaimate inimeste hulka kuuluvad Gates ja Buffett käivitasid kampaania Giving Pledge, kirjutab mtv3.fi.

Kampaania eesmärgiks on kutsuda miljardäre üles andma vähemalt poole oma varandusest kas eluajal või pärast surma heategevuseks.

Vara annetamise kinnituseks tuleb miljardäril avalikult teada anda meedias avaldatava kirjaga.

Giving Pledge kampaaniaga on liitunud juba 34 väga rikast ameeriklast. Teiste seas näiteks New Yorgi linnapea Michael Bloomberg, meediamogul Ted Turner ning naftaärimehe John D. Rockefelleri pärija David Rockefeller.

Filantroobina tuntud Buffett teatas juba 2006. aastal, et annetab enamiku oma varast heategevuseks Bill ja Melinda Gatesi loodud heategevusorganisatsiooni kaudu.

See organisatsioon tegeleb arengumaade tervishoiu parandamise ning USA haridustaseme tõstmisega.

Majandusajakirja Forbes andmetel on Bill Gates selle aasta kõige jõukamate nimekirjas teisel kohal peale Mehhiko telemogulit Carlos Slimi. Buffett on oma vara suuruselt maailmas kolmas.

Slimile kuulub 53,5 miljardit dollarit, Gatesile 53 miljardit dollarit ja Buffettile 47 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles