Leht: salapärane tanker võttis suuna kirdesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankeri Concord liikumine.
Tankeri Concord liikumine. Foto: twitter.com

Vene ettevõttele kuuluv naftatanker, mis võib olla seotud Stockholmi saarestikus otsitava allveelaevaga, muutis kurssi ja võttis suuna kirdesse, kirjutas Rootsi ajaleht Svenska Dagbladet täna.

Seni Gotska Sandöri saare suunas liikunud tanker on kurssi muutnud, selle kiirus on Rootsi ametiisikute sõnul 12 sõlme, kirjutas ajaleht.

Laeva asukohta saab jälgida siit.

Varem kirjutas Svenska Dagbladet, et tanker on püsinud Stockholmi saarestiku lähistel rahvusvahelistes vetes pea ühel kohal alates kolmapäevast ning tegemist võib olla allveelaeva saatealusega. Libeeria lipu all seilav tanker hakkas eile hilisõhtul liikuma, võttis suuna itta ja kadus laevaliiklust jälgivast internetiteenusest MarineTraffic. Kahtlane alus kannab nime NS Concord, see on 244 meetri pikkune ja ehitatud 2005. aastal.

Svenska Dagbladeti sõjaväeallikate kohaselt ollakse alusest teadlikud ja seda on silmas peetud.

Svenska Dagbladet kirjutas eile õhtul, et Rootsi suure mereväeoperatsiooni käivitas venekeelne hädakutsung. Rootsi sõjaväeluure püüdis kutsungi kinni neljapäeval. Pool ööpäeva hiljem nähti võõrast alust vilka liiklusega Kanholmsfjärdenil. Ajalehe informatsiooni kohaselt täheldati pärast seda raadiosidet Stockholmi saarestikus asuva saatja ja Kaliningradi vahel. Svenska Dagbladeti hinnangul viitab see sellele, et Rootsi territoriaalvetes võib olla kahjustada saanud Venemaa allveelaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles