Iisrael püüab leevendada pingeid USAga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moshe Yaalon.
Moshe Yaalon. Foto: SCANPIX

Ühendriikidesse viiepäevasele visiidile suundunud Iisraeli kaitseminister Moshe Yaalon üritab leevendada uusi pingeid kahe riigi suhetes.

Enne ärasõitu tehtud avalduses hoiatas Yaalon, et ükski erimeelsus ei tohiks heita varju Iisraeli jaoks üliolulistele suhetele oma lähima liitlasega.

«USA ja Iisraeli suhted on rajatud ühistele huvidele ja väärtustele ning mingitel vaidlustel ei tohiks lasta neile varju heita,» ütles kaitseminister.

Kaks Iisraeli ministrit ründas reedel USA välisministrit John Kerryt, kes seostas islamiäärmusluse uut kasvu Iisraeli-Palestiina aastakümnete pikkuse konfliktiga. Ühe ministri sõnul püstitas Kerry regiooni probleemide mittemõistmises «uue rekordi», teise väitel oli USA välisministri sõnadel «antisemiitlik alatoon».

USA välisministeerium reageeris Iisraeli kabinetiliikmete avaldustele teravalt ja ütles, et Kerry sõnad olid kontekstist välja võetud.

«Tegemist on välisministri sõnade ebatäpse edastamisega. Ta ei seostanud Iisraeli Islamiriigi (IS) kasvuga ja punkt,» ütles välisministeeriumi kõneisik Marie Harf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles