Pentagon ei lasknud Rolling Stone’i ajakirjanikku sõduritega Afganistani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanley McChrystal ametist lahkumise päeval
Stanley McChrystal ametist lahkumise päeval Foto: SCANPIX

Ajakirjas Rolling Stone ilmunud kurikuulus artikkel, mille tagajärjel vabastati ametist Afganistani vägede ülemjuhataja Stanley McChrystal, mõjutab ka ajakirja ennast. Nimelt keelas Pentagon üleeile Rolling Stone’i ajakirjanikul USA vägedega Afganistani kaasa minna.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja kolonel David Lapan teatas üleeile, et vabakutselise ajakirjaniku Michael Hastingsi soov USA vägedega järgmisel kuul koos Afganistani minna, lükati tagasi, vahendab AP.

Lapan tunnistas, et selline otsus on üsna haruldane. Ta märkis samas, et vägedega kaasa minemine pole mitte õigus, vaid asi, milles lepivad omavahel kokku ajakirjanik ja üksus. Lapini sõnul leidis nende väejuhatus Afganistanis, et Hastingsi vägedega väljasaatmiseks nappis usaldust tema suhtes. Pressiesindaja ei öelnud, mis üksusega Hastings kaasa minna tahtis.

Hastings ei soostunud juhtunut koheselt kommenteerima. Ta on varem öelnud, et ta ei teinud midagi valesti.

Artiklis, mis taolise poleemika tekitas, tsiteeris ajakirjanik Michael Hastings Afganistani vägede ülemjuhatajat Stanley McChrystalit ja tema abilisi, kes kritiseerisid president Obama administratsiooni ja asepresident Joe Bidenit. Artikli tõttu vallandati McChrystal, kes lahkus ametist 23. juulil.

Oma hüvastijätus hoiatas McChrystal naljatades oma endisi kolleege, et tal on veel palju lugusid ja pilte, mida avaldada ning ta tunneb Rolling Stone’i reporterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles