Ekspert: Rootsi merevägi sulges ilmselt kõik põgenemisteed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi saarestikus korraldatud otsingutest võttis osa ka mereväe miinijahtija HMS Kullen.
Stockholmi saarestikus korraldatud otsingutest võttis osa ka mereväe miinijahtija HMS Kullen. Foto: SCANPIX

Rootsi kaitsejõud otsivad Stockholmi saarestikust võõrast veealust tegevust, Soome mereväe endise komandöri Jyrki Berneri oletusel on merevägi sulgenud kõik võimalikud põgenemisteed.

Berner vastutas oma karjääri ajal Soome kaitsejõudude veealuse järelevalve arendamise eest. YLE hommikuprogrammis «Aamu-TV» oletas ta, et võimalik allveelaev viibib endiselt piirkonnas.     

«Sellest piirkonnast, kust viimane tähelepanek tehti, viib avamerele vaid kolm sügavat väila, mida allveelaev saaks kasutada,» selgitas ta.

«Operatsiooni ulatuse järgi võib arvata, et Rootsi merevägi on kas patrull-laevade või allveelaevu tõrjuvate laevade abiga sulgenud kõik kolm mainitud sügavikku. Ei usu, et see (võõras laev, PM) on suutnud lahkuda.»

Rootsi mereväe kontradmiral Anders Grenstad rääkis eile, et Stockholmi saarestikus märgati reedel kolm korda ja kolmes erinevas kohas võõrast veealust tegevust.

Berneri sõnul suudab allveelaev kõnealuses piirkonnas liikuda täiesti märkamatult. «Seal, kus kolm tähelepanekut tehti, on väga sügav. Alal, kus võimalik laev on liikunud, on vee sügavuseks mõõdetud 33-75 meetrit.»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles