California kohus tühistas homoabielude keelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik geipaar
Õnnelik geipaar Foto: SCANPIX

California homoseksuaalid võivad rõõmustada, kuna USA föderaalkohus otsustas 2008. aastal loodud samasooliste abielude keelu tühistada.

Kuigi antud otsus tähistab geiõiguste eest seisjatele olulist võitu, võib olla kindel, et otsus kaevatakse edasi Ülemkohtusse, vahendab Euronews.

Ühe geiaktivisti jaoks oli täna ajalooline päev: «See on meie jaoks suur võit, isegi kui see ei pruugi olla lõplik otsus. See on esimene kord, kui teemat arutatakse föderaalkohtus ja on suurepärane, et otsus langetati meie kasuks,» ütles mees.

Kohus leidis, et referendumil rahva poolehoiu saanud homoabielude keeld on diskrimineeriv ning põhiseadusevastane.

Keelu pooldav kohalik elanik oli kohtuotsuses sügavalt nördinud: «Ma tunnen, nagu elaksin diktatuuririigis ning minu hääl ei loe midagi. Miks ma üldse hääletasin selle keelu poolt, kui üks kohus võib selle tühistada?»

California kuberner Arnold Schwarzenegger aga pooldas kohtuotsust. «Nende sadade California homopaaride jaoks kinnitab see otsus kindlasti nende kaitsmist ja turvalisust, mida igaüks väärib,» ütles kuberner.

2008. aastal toimunud referendumil pooldas 52 protsenti hääletanutest samasooliste abielu keelamist. 48 protsenti oli keelu vastu.

Praegu on homoabielud lubatud viies USA osariigis.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles