Leedu eriuurimisbüroo korraldas võimupartei peakorteris läbiotsimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Leedu president ja praegune võimuerakonna Kord ja Õiglus juht Rolandas Paksas.
Endine Leedu president ja praegune võimuerakonna Kord ja Õiglus juht Rolandas Paksas. Foto: SCANPIX

 Leedu eriuurimisbüroo (SIS) agendid korraldasid täna võimuerakonna Kord ja Õiglus peakorteris läbiotsimise, teatas Leedu peaprokuratuur BNSile.

Lisaks korraldati läbiotsimised viie isiku kodudes ja töökohtades.

Viiest kaks, kelle kohta avaldati vaid nimetähed A.J. ja E.R., töötasid varem siseministeeriumis. Praeguse siseministri, Korra ja Õigluse liikme Dailis Alfonsas Barakauskase meeskonda kuulusid varem aseministrina Algimantas Juocevičius ja nõunikuna Ervinas Raistenskis.

Esimene vabastati ametist pärast eriuurimisbüroo musta nimekirja kandmist, teine töötab praegu siseministeeriumi varahaldusosakonna asedirektorina.

Ülejäänud kolm isikut, kelle kodud ja töökohad läbi otsiti, on SIS-i teatel kolme firma juhid. Büroo teatel korraldati läbiotsimised seoses käimasoleva korruptsiooniuurimisega.

Hetkel Strasbourg´is viibiv parteijuht ja endine Leedu president Rolandas Paksas tunnistas BNS-ile, et tal puudub erakonna Vilniuse peakorteris toimuvast info.

«Saab näha, kas tegu on järjekordse käiguga partei vastu või oleme teinud mingeid vigu. Ootame ära,» ütles Paksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles