DN: Rootsi sõjaväel oli kontakt tundmatu objektiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi sõjaväe CB90-klassi alus randus eile korraks Stockholmi saarestikus Kullbalingil.
Rootsi sõjaväe CB90-klassi alus randus eile korraks Stockholmi saarestikus Kullbalingil. Foto: SCANPIX

Rootsi ajalehe Dagens Nyheter reporter Katarina Lagerwall teatas, et sõjaväel on olnud täna kontakt millegagi, ent millega tegu on ja mida kontakt täpsemalt tähendab, ei osatud siiski öelda. Samuti pole jätkuvalt tegemist ametliku infoga.

Reporteri teatel on otsingud keskendunud nüüd suhteliselt väiksele alale Ingaröfjärdeni lähistel ning tsiviilalustel on kästud hoida vähemalt kilomeetri kaugusele kaitseväe laevadest.

Alused on lehe teatel selles paigas juba mitu tundi. Sündmuspaigal viibiva ajakirjaniku sõnul näib, nagu kuulaksid nad midagi.

Ajalehe teatel on aga võimalused saarestikus liikuva allveelaeva tabamiseks väga väiksed, sealjuures palju väiksemad kui külma sõja ajal, sest Rootsi kaitsevõimekus on toonasega võrreldes oluliselt madalam.

Kogu reedel alanud operatsiooni kohta on edastatud väga vähe ametlikku infot. Eile õhtul levisid teated, et tsiviilalustele kehtestati lähenemiskeeld 10 kilomeetri raadiuses, ent hiljem keeld tühistati.

Selgus ka, et üldine lähenemiskeeld võis olla ajakirjanduslik liialdus. Sõjaväe teatel keelati läheneda sõjalaevale HMS Stockholm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles