WHO: Ebola-vaktsiini katsetused Aafrikas võivad alata jaanuaris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WHO peadirektori asetäitja dr Marie Paule Kieny
WHO peadirektori asetäitja dr Marie Paule Kieny Foto: SCANPIX

Pingutused Ebola-vaktsiini väljatöötamisel peaksid andma detsembriks andmeid vaktsiinide turvalisuse kohta ning nende eksperimentaalne kasutamine Aafrika lääneosas võib alata jaanuaris, ütles täna Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) kõrge ametnik.

WHO peadirektori asetäitja dr Marie Paule Kieny ütles, et Euroopas, USAs ja Aafrikas plaanitavate või käimasolevate kliiniliste vaktsiinikatsetustega kaasnevad valitsuste pingutused heaks kiidetud vaktsiini koheseks eksperimentaalseks kasutamiseks.

Kieny ütles teisipäeval Genfis ajakirjanikele, et kui vaktsiinid tunnistatakse ohututeks, võidakse jaanuaris kasutada Lääne-Aafrikas katseliselt juba kümneid tuhandeid vaktsiinidoose.

WHO kõneisik Fadela Chaib lubas, et agentuuri esialgsete valesammude suhtes üle 4500 ohvri nõudnud epideemiale reageerimisel korraldatakse põhjalik audit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles