Puškov laevaotsingute kohta: see on lääne Vene-vastane sündroom

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

Riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei Puškovi sõnul viitavad Stockholmi saarestikus toimuvad otsingud ja nende esiletõstmine kohalikus meedias  lääneriikide Vene-vastasele sündroomile.     

Eelmisel reedel alustas merevägi saarestikus laiaulatuslikku operatsiooni, kuna varem oli seal täheldatud veealust võõrast tegevust. Meedias liikunud kuulduste järgi otsiti Vene allveelaeva, kuid ametlikult seda ei kinnitatud.  

Vene kaitseministeerium teatas, et otsingutel edu pole, kuna allveelaeva seal lihtsalt pole.  

Puškov märkis, et selles situatsioonis tõmbas endale tähelepanu tõsiasi, et Rootsis hakati peaaegu kohe alguses süüdistama Venemaad, et selle allveelaev häiris Rootsi rahu, vahendas ITAR-TASS. Selline väide oli väga iseloomulik – lääs viis end Vene-vastase sündroomi seisundisse. «Seal otsitakse pidevalt tõendeid mingist Vene agressiivsusest, mida tegelikult ei eksisteeri,» rääkis ta.

Eriti on seda märgata Baltimaades - Eestis ja Lätis, kus tema arvates saadaks õnnelikuks, kui tõepoolest ilmneks viiteid Venemaa agressiivse välispoliitika kohta. «Kuna nende riikide välispoliitika on ehitatud üles üksnes sellele, et süvendada pingeid lääne ja Venemaa vahel,» konstanteeris ta.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles