Gruusia endine kaitseminister mõisteti aastateks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia endine kaitseminister Batšo Ahhalaia 2013. aastal Thbilisi kohtusaalis.
Gruusia endine kaitseminister Batšo Ahhalaia 2013. aastal Thbilisi kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Thbilisi linnakohus mõistis Gruusia endise kaitseministri Batšo Ahhalaia seoses kolme inimese tapmisega 2006. aasta jaanuaris 7,5 aastaks vangi.

Kolmapäeval avaldatud kohtuotsuse järgi lähevad koos Ahhalaiaga vangi ka endised kõrged siseministeeriumi töötajad Levan Kardava, Giorgi Mazmišvili ja Megims Kardava. Neist kaks - Levan Kardava ja Giorgi Mazmišvili - mõisteti süüdi noorte inimeste vahetus tapmises Thbilisis rongijaama juures läbiviidud erioperatsiooni käigus.

Süüdistuse kohaselt peksis 2006. aastal kinnipidamisametit juhtinud Ahhalaia vange, kelle sugulasteks olid tapetud noored mehed. Toonase juurdluse väitel olid need noored mehed valmistanud ette oma sugulaste vanglast põgenemist.

Batšo Ahhalaiat süüdistatakse veel mitmes kriminaalasjas. Ta on juba kaks aastat viibinud eeluurimisvanglas ning väidab end olevat süütu kõigis talle esitatud süüdistuspunktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles