MAK: Vnukovol purunenud lennuki mustad kastid on heas seisundis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vnukovol purunenud Prantsuse lennuki Dassault Falcon 50 nö mustad kastid.
Vnukovol purunenud Prantsuse lennuki Dassault Falcon 50 nö mustad kastid. Foto: SCANPIX

Moskva Vnukovo lennuväljal purunenud Prantsuse väikelennuki Dassault Falcon 50 mustad kastid on õnnelikult kätte saadud, kinnitas Riikidevahelise lennunduskomitee (MAK) esindaja.

«MAKi teaduslik-uurimiskeskuse spetsialistid hindasid täna kastide seisundit koos Prantsuse lennutranspordi ohutuse uurimisbüroo (BEA) ekspertide ning Vene juurdluskomitee ametnikega ja viisid läbi heliliste pardasalvestiste eduka kopeerimise,» rääkis MAKi esindaja täna telekanalile Rossija24.  

Ta lisas, et alustati ka lennuki süsteemide parameetreid puudutava info kopeerimist.

«Lennukis olid kaasaegsed ja hästi kaitstud nn mustad kastid, mis võimaldavad taolisi töid operatiivselt läbi viia. Loodame, et kopeeritud salvestiste kvaliteet võimaldab viia läbi juhtunu igakülgset uurimist,» lisas MAKi esindaja.

Uurijad püüavad teha kindlaks mitte üksnes süüdlast, vaid soovivad viia objektiivse uurimise.   

Vnukovol ööl vastu eilset juhtunud õnnetuses hukkus neli inimest, nende seas Prantsusmaa naftahiiu Total tegevjuht Christophe de Margerie. Õhkutõusu sooritanud lennuk sõitis kokku rajal viibinud lumekoristusmasinaga.

Miilitsatöötajad pidasid masinat juhtinud Vladimir Martõnenko kinni. Juurdluskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin on varem öelnud, et uurijad taotlevad lumekoristusmasinat purjus peaga juhtinud mehe vahistamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles