Stubb: Soome abistab Rootsit otsingutel, kui abi palutakse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb
Soome peaminister Alexander Stubb Foto: SCANPIX

Soome kaalub Rootsi abistamist arvatava allveelaeva otsingutel, kui Stockholm seda palub, ütles peaminister Alexander Stubb täna.

«Kui seadus annab võimaluse, siis loomulikult naabrit aidatakse hädas,» ütles Stubb ajakirjanikele parlamendis.

Stubbi sõnul on võimaliku abi üle praegu võimatu midagi täpsemat öelda, kuna ei ole teada isegi see, millise ja kelle veealuse tegevusega on Rootsi rannikul tegemist.

Soome kaitseminister Carl Haglund peab võimalikuks suurendada allveelaevu puudutavat koostööd Rootsiga, kirjutas töna Aamulehti.

«Rootsi allveelaevad on varem koos Soome alustega harjutanud. Ühes koostöö tihendamisega võiks kahepoolsete õppuste korraldamise künnis olla madalam,» ütles Haglund.

Kaitseministri sõnul tuleks kasuks, kui merevägi saaks sagedamini allveelaeva otsinguid ja veealust valvet tõeliste objektide peal harjutada. Tema meelest võiks õppusi läbi viia Soome lähivetes ning neis ei peaks siduma suurte rahvusvaheliste manöövritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles