Läti erakondadel on raskusi võimuliidu moodustamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti seimi spiiker Solvita Āboltiņa.
Läti seimi spiiker Solvita Āboltiņa. Foto: Wikipedia

Läti president Andris Bērziņš andis eeldatavatele koalitsioonierakondadele nädal aega uue valitsuse moodustamiseks, ütles paremtsentristliku Ühtsuse juht Solvita Āboltiņa täna.

Tähtaeg on 29. oktoober.

Läti võimuliidu erakonnad tervitasid täna presidenti, et ei ole suutnud valitsuse koosseisus kokkuleppele jõuda, sest Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) tahab endale keskkonna- ja regionaalarenguministeeriumi, mida pakuti Rahvuslaste Ühendusele.

Āboltiņa sõnul on vaidlused ühe ministeeriumi pärast üldsuse juba ära tüüdanud.

«Meile anti käsk jõuda kolmapäevaks kokkuleppele. Vastasel juhul, kui kokkulepet ei sünni, tõestab see, et praegune koalitsioon ei õigusta valijate usaldust ja 61 häälest ei piisa valitsuse moodustamiseks,» sõnas ta ja lisas, et sel juhul tuleb moodustada uus koalitsioon.

Peaminister Laimdota Straujuma tunnistas, et ei ole kindel koalitsioonipartnerite suutlikkuses nädalaga valitsuses kokku leppida.

«Ma ei saa öelda, et ma selles päris veendunud oleksin, aga ma olen kindel, et novembris saab Läti valitsuse,» sõnas Straujuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles