PBK sai Lätis taas trahvi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukraina separatistid
Ida-Ukraina separatistid Foto: SCANPIX

Läti riiklik elektroonilise massimeedia nõukogu trahvis täna venekeelset telekanalit Pervõi Baltiiskii Kanal (PBK) Ukraina sündmuste erapooliku kajastamise eest.

Trahvi suurus on 3600 eurot, mis on maksimaalne karistus. Samadel põhjustel trahvis nõukogu telekanalit ka tänavu mais. Nõukogu põhjendas toona trahvi määramist sellega, et PBK uudisteprogrammis «Vremja» esitasid arvamusi vaid inimesed, kes pidasid võimuvahetust Ukrainas põhiseadusvastaseks ja õigustasid Vene agressiooni, teisele arvamusele sõna aga ei antud.

Vastavalt seadusele võib nõukogu võtta kaalumisele sellise kanali sulgemise, kes on saanud aasta jooksul kolm korda trahvi. PBK sai mullu kaks trahvi ja tänavu samuti kaks. Telekanal on nimetanud nõukogu tegevust tsensuuriks.

Lisaks PBK-le määras nõukogu täna raadiojaamale Avtoradio Rēzeknē 700 euro suuruse trahvi samuti Ukraina sündmuste kallutatud ja ühekülgse kajastamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles